Cruisecontrol FJR1300 XJ900F

Cruise control (mechanisch)
Mijn nieuwe FJR1300AE heeft standaard cruise control, de cruisecontrol is standaard beschikbaar vanaf RP23, eenvoudig te bedienen, aanzetten en wanneer je de gewenste snelheid rijdt klik je op set -. Snelheid met 2 km verhogen klik res +. Remmen, schakelen of gas terug schakelt uit. Klik op res + om weer te activeren. Contact uit reset alle eerdere instellingen.
Op mijn oude fjr reed ik met mechanische uitvoering. Een handig hulpmiddel om tijdens lange ritten de rechterarm wat rust te geven, niet te verwarren met een echte cruise control.
De nieuwe Cruise Control Easy van Booster® blinkt uit door zijn eenvoud. Na een installatie die nog geen minuut van je tijd in beslag neemt kun je onderweg de gashendel van je motor vergrendelen met een simpele beweging van je wijsvinger. Door de weerstand met het handvat blijft de gashendel op de gewenste stand staan en kun je onderweg de polsen ontlasten bij lange rechte stukken. Uitschakelen is door gas terug te draaien.
Verkrijgbaar bij o.a. Motozoom in 22mm (is standaard) mogelijk minder geschikt bij handvatverwarming. Wanneer deze handvatten dikker zijn zou de 1" uitvoering (25,6mm) mogelijk uitkomst bieden. Kost € 26,95 en voor de meeste motoren geschikt, over de veiligheid verschillen de meningen.

cruisecontrol mechanisch

Cruisecontrol (snelheidsregelaar) is een uit de auto-industrie afkomstig middel om de snelheid van een voertuig vast te zetten, zodat men zelf geen gas hoeft te geven.

Deze zeer geavanceerde cruisecontrol is zeer eenvoudig in te stellen, speciaal geassembleerd voor deze xj900 en dus niet in de handel verkrijgbaar. Lees ook de waarschuwing onderaan deze pagina!

cruisecontrol instellen, staat uit

cruisecontrol instellen, staat aan

cruisecontrol instellen, staat aan

Cruisecontrol, benodigde materialen:

Stukje plat koper, in dit geval 4,5x1,5 mm lengte 20 cm
Stuk krimpkous 5 mm.

Waarschuwing! het vastzetten van het gas is levensgevaarlijk en wordt ten strengste afgeraden, wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid indien je deze constructie overneemt, nabauwt, na-aapt of op welke manier dan ook op jouw motorfiets toepast.

 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden, je sleutelt geheel op eigen risico!

Mijn ervaring Yamaha FJR1300 AE RP23-RP28 - Accu - Banden - LED - Verbruik - Periodiek Motor onderhoud RP23-RP28

Yamaha FJR1300 ABS RP04-RP13 - Accu - Motorbanden - Verbruik - Onderhoudsinterval RP04 RP08 RP11 RP13

FJR Kleuren 2001 - 2020 (SMX) Ultimate edition - Foto's AE 2019 - Film overzicht FJR - Kleppen stellen FJR